Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek

Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft als voornaamste doel: het vaststellen van de arbeidsmogelijkheden en inzetbaarheid van uw werknemer. Het onderzoek geeft inzicht in de mogelijkheden van terugkeer in de huidige functie of een andere functie binnen of buiten uw organisatie.

Meestal wordt een arbeidsdeskundig onderzoek gestart als de werknemer al langere tijd arbeidsongeschikt is. Het onderzoek kan echter ook al in een eerder stadium plaatsvinden.

Wij werken voor

Een greep uit onze klanten die we geholpen hebben met loopbaancoaching van hun werknemers.

Michelin
Esprit
Ahold

Werkwijze

Na bestudering van het verzuimdossier en indien voorhanden de functionele mogelijkhedenlijst (FML) vinden gesprekken plaats met werknemer en werkgever. De gesprekken vinden bij voorkeur plaats op locatie bij de werkgever. Er wordt beoordeeld of de werkplek van de werknemer nog passend is of passend te maken is. Aan de hand van de door de bedrijfsarts opgestelde beperkingen en een inventarisatie van de bekwaamheden van de werknemer wordt achtereenvolgens beoordeeld:

  • Is (of wordt) de werknemer nog geschikt voor de eigen functie?
  • Zo nee, kan de eigen functie passend gemaakt worden met behulp van aanpassingen en/of voorzieningen?
  • Zo nee, zijn er andere passende arbeidsmogelijkheden voorhanden bij de eigen werkgever die de werknemer zou kunnen uitvoeren?
  • Zo nee, zijn er andere arbeidsmogelijkheden op de arbeidsmarkt waarvoor de werknemer wel geschikt is of geschikt te maken is?

Er wordt vervolgens advies uitgebracht over de manier waarop uw werknemer het best kan worden gere-integreerd. De re-integratiemogelijkheden worden concreet en onderbouwd weergegeven. Hierdoor kunnen u en uw werknemer verder bepalen of er re-integratie spoor 1 of spoor 2 gevolgd gaat worden.

Mirjam

Duur traject

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt opgeleverd binnen 4 weken na aanmelding.

Resultaten

  • U ontvangt een overzichtelijke rapportage waarin een helder beeld gegeven wordt waar u op dit moment staat in de re-integratie, inclusief adequaat advies over de te nemen vervolgstappen;
  • U bent verzekerd van onafhankelijk advies en deskundige begeleiding;
  • Door inzet van een arbeidsdeskundig onderzoek wordt de kans op een loonsanctie vanuit het UWV verkleind.

Meer informatie nodig betreft een arbeidsdeskundig onderzoek?

Laat uw nummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.