Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Is uw werknemer vastgelopen in zijn huidige functie of sluit de functie niet meer goed aan vanwege zijn achtergrond, interesse of capaciteiten? Dan biedt loopbaancoaching de mogelijkheid om uw werknemer weer richting te geven aan zijn carrière.

Het doel van loopbaancoaching is om de werknemer te ondersteunen om richting te geven aan zijn eigen loopbaan. Begeleiding vindt plaats op basis van individuele gesprekken met de loopbaancoach.

Wij werken voor

Een greep uit onze klanten die we geholpen hebben met loopbaancoaching van hun werknemers.

Eurofins
logo de bijenkorf
Ahold

Werkwijze

Tijdens loopbaancoaching doorlopen we verschillende stappen. Om het traject goed te laten verlopen, gaan wij als volgt te werk:

1

Intakegesprek

Tijdens de intake met de werknemer, inventariseren wij de situatie en stemmen we af op welke manier we de begeleiding kunnen inzetten. Na de intake ontvangt u een terugkoppeling in de vorm van een rapportage en geven wij aan welk traject nodig is om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

2

Coachingsgesprekken

Loopbaancoaching bestaat uit intensieve, individuele begeleiding. Ieder traject is uiteraard uniek. Door middel van coachingsgesprekken helpen we de werknemer inzicht te krijgen in zijn kwaliteiten, beroepswensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Naar wens kan dit traject worden aangevuld met diverse persoonlijkheids-, interesse- en beroepenonderzoeken.

Heeft de werknemer antwoord gekregen op de vraag waar zijn talenten en drijfveren liggen, dan brengen we het verkregen inzicht in relatie tot de huidige functie. Zo is de werknemer beter in staat een inschatting te maken waar hij tegenaan loopt en in hoeverre hij qua functie op de juiste plek zit. Wanneer blijkt dat hij niet op de juiste plek zit, geven wij advies welke aanpassing van werkzaamheden of omgeving wel leiden tot beter functioneren en meer werkplezier.

Tussentijds wordt de opdrachtgever procesmatig op de hoogte gehouden van de stand van zaken. De gesprekken kunnen plaatsvinden bij de werkgever of op één van onze spreekuurlocaties.

3

Koers bepalen

Komt de werknemer tot de conclusie dat hij een nieuwe weg in wil slaan, dan is het soms lastig om deze stap daadwerkelijk te zetten. Het uiteindelijke doel is de werknemer te activeren en te ondersteunen om zijn toekomstidealen na te streven. Voor de werknemer zal dit resulteren in een baan waar hij zich goed bij voelt en waarin hij zijn talenten en capaciteiten kwijt kan.

Ilza

Duur traject

Loopbaancoaching is altijd maatwerk. Hierdoor zijn de doorlooptijden ook per situatie verschillend. De duur kan variëren tussen de drie á zes maanden.

Resultaten

  • Wij zorgen dat competenties, talenten, drijfveren van uw werknemers in kaart worden gebracht;
  • Door competentieontwikkeling krijgt u meer gemotiveerde en beter functionerende werknemers;
  • Wij creëren mobiliteit binnen het bedrijf.

Wij staan in de startblokken om uw werknemer te begeleiden!

Laat uw nummer achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.