Outplacement

Outplacement

Door verschillende redenen kunt u zich genoodzaakt voelen afscheid te nemen van uw werknemer. Er kan sprake zijn van een reorganisatie, misschien zit de werknemer niet goed op zijn plek of is er een onoplosbaar conflict ontstaan. BeauAvis kan uw werknemer begeleiden naar een nieuwe stap in zijn loopbaan.

Goed werkgeverschap staat open voor outplacement. Een budget voor uw medewerker om door een professional begeleid te worden naar ander werk. Van werk naar werk. Onze outplacement trajecten versnellen en vergroten de kans bij het vinden van een nieuwe baan.

Wij werken voor

Een greep uit onze klanten die we geholpen hebben met outplacement begeleiding van hun werknemers.

logo de bijenkorf
Etos
Ahold

Werkwijze

Tijdens een outplacement traject doorlopen we verschillende fases. Om het traject succesvol te laten verlopen, gaan wij als volgt te werk:

1

Fase 1: Persoonlijke oriëntatie

We starten ieder traject met een uitgebreid persoonlijk intakegesprek. Hierbij inventariseren we de kwaliteiten, kennis en vaardigheden van de werknemer en bekijken we samen de mogelijkheden en wensen. Eventueel kan een assessment helpen om te ontdekken welke baan of welk beroep passend is voor uw werknemer. Daarnaast kijken we of er belemmeringen zijn die een succesvolle outplacement in de weg kunnen staan.

2

Fase 2: Arbeidsmarkt oriëntatie

Wanneer het bemiddelingsprofiel duidelijk in kaart is gebracht, dan vindt verkenning van de arbeidsmarkt plaats. We brengen het bemiddelingsprofiel in relatie met de huidige arbeidsmogelijkheden. Welke functie is haalbaar en biedt perspectief? Is er wellicht scholing nodig?

De arbeidsmarktoriëntatie zorgt ervoor dat er juiste keuzes gemaakt worden voor een nieuwe functie en loopbaanrichting.

3

Fase 3: Ontwikkelen sollicitatievaardigheden

Tijdens deze fase bieden wij ondersteuning bij het selecteren van bedrijven en begeleiden we bij het opstellen van het curriculum vitae, sollicitatiebrieven en de wijze van presenteren.

4

Fase 4: Arbeidsmarktbenadering

De re-integratiecoach brengt het zoekprofiel actief onder de aandacht bij diverse werkgevers. We maken hierbij gebruik van het uitgebreide landelijke werkgeversnetwerk van BeauAvis. Daarnaast hebben wij een eigen online Job portaal. Voor iedere werknemer stellen wij een zoekprofiel in, zodat er dagelijks vacatures onder de aandacht worden gebracht. Via de vacaturezoekmachine kunnen wij zien hoe actief en op welke vacatures er wordt gesolliciteerd. Daarnaast kunnen wij de arbeidsmarktkansen in schatten, zodat er resultaatgericht gesolliciteerd kan worden.

Mirjam

Duur traject

Een outplacementtraject is altijd maatwerk. De doorlooptijden zijn daarom ook per situatie verschillend. De duur van een traject varieert van drie tot zes maanden.

Resultaten

  • Wij brengen de kwaliteiten, kennis en vaardigheden duidelijk in kaart;
  • Wij geven een realistische kijk op de arbeidsmarktmogelijkheden;
  • Onze trajecten geven mensen de juiste richting aan hun loopbaan en resulteren vaak tot een passende baan.

Benieuwd naar onze outplacement trajecten?

Laat u terugbellen door ons.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.