Re-integratie 2e spoor

Re-integratie 2e spoor

Normaal gesproken kunt u na een periode van ziekte gewoon weer aan het werk. Soms is dat echter niet het geval. Samen met uw werkgever heeft u gekeken of de oplossing intern kan worden gevonden. Is duidelijk geworden dat u niet meer terug kunt keren naar uw eigen functie én zijn er geen mogelijkheden in een andere functie intern, dan start het tweede spoor traject.

Uw werkgever heeft samen met u de verplichting ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt in een baan die bij u past: Meer over de verplichtingen en regels.

Heeft u vragen?

Bel 0162 - 434433

Stuur ons een e-mail

Werkwijze

Tijdens de re-integratie 2e spoor trajecten doorlopen we verschillende fases. Om het traject succesvol te laten verlopen, gaan wij als volgt te werk:

1

Fase 1: Persoonlijke oriëntatie

Ieder traject start met een uitgebreid intakegesprek. Hierbij inventariseren we uw kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden. Eventueel kan een assessment helpen om te ontdekken welke baan of welk beroep bij u past. Daarnaast bekijken we of er belemmeringen zijn in de privésituatie die succesvolle re-integratie in de weg kunnen staan. Uitgangspunt in onze werkwijze is om met u eventueel bestaande privéproblematiek beheersbaar te maken en het eigen regelvermogen te vergroten.

2

Fase 2: Arbeidsmarkt oriëntatie

Op basis van de verkregen inzichten stellen we een trajectplan op. Het doel is om u zo snel mogelijk aan passend werk te helpen. In een functie waar u zich goed bij voelt en waar u uw talenten en energie in kwijt kunt. Is het bemiddelingsprofiel duidelijk in kaart gebracht en zijn eventuele belemmerende factoren onder controle? Dan vindt verkenning van de arbeidsmarkt plaats. We brengen het bemiddelingsprofiel in relatie met de huidige arbeidsmogelijkheden.

3

Fase 3: Ontwikkelen sollicitatievaardigheden

Tijdens deze fase bieden wij ondersteuning bij het selecteren van bedrijven en begeleiden we u bij het opstellen van het curriculum vitae, sollicitatiebrieven en de wijze van presenteren.

4

Fase 4: Arbeidsmarktbenadering

De re-integratiecoach brengt uw zoekprofiel actief onder de aandacht bij diverse werkgevers. Daarnaast opent hij deuren bij werkgevers voor werkervaringsplaatsen, proefplaatsingen en mogelijkheden tot detachering. We maken hierbij gebruik van het uitgebreide landelijke werkgeversnetwerk van BeauAvis. Daarnaast stellen wij online jobalerts in via onze eigen Job portaal, zodat u altijd actuele vacatures ontvangt.

5

Fase 5: Werk en nazorg

Een nieuw begin is altijd spannend. Daarom houdt BeauAvis in de eerste periode na plaatsing nog contact met u en uw nieuwe werkgever. Eventuele knelpunten worden samen besproken en adequaat opgelost.

Mirjam

Duur traject

Een re-integratietraject 2e spoor is altijd maatwerk. De doorlooptijden zijn daarom ook per situatie verschillend. De duur van een tweede spoor traject varieert van zes tot twaalf maanden.

Resultaten

  • Wij zorgen dat competenties, talenten en drijfveren in kaart worden gebracht;
  • Wij geven een realistische kijk op de arbeidsmarktmogelijkheden;
  • Onze trajecten geven u de juiste richting voor in de toekomst.

Wilt u meer weten over een re-integratie 2e spoor traject?

Wij vertellen u graag meer.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.