Outplacement

Outplacement

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u op zoek moet gaan naar een andere baan. Bijvoorbeeld door een reorganisatie, een onoplosbaar conflict of omdat u het gevoel hebt dat u niet meer op uw plek zit. Wij begrijpen dat een outplacementtraject ingrijpend kan zijn. Verlies van uw baan kan zorgen voor allerlei emoties: boosheid, verwarring, teleurstelling, onzekerheid. Bovendien kan het uw zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. U kunt het echter ook als een kans zien: u kunt nu het roer helemaal omgooien en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. BeauAvis helpt u graag een nieuwe stap te zetten in uw loopbaan.

Meer informatie?

Bel 0162 - 434433

Laat ons u terugbellen

Werkwijze

Tijdens een outplacement traject doorlopen we verschillende fases. Om het traject succesvol te laten verlopen, gaan wij als volgt te werk:

1

Fase 1: Persoonlijke oriëntatie

We starten ieder traject met een uitgebreid persoonlijk intakegesprek. Hierbij inventariseren we uw kwaliteiten, kennis en vaardigheden en bekijken we samen de mogelijkheden en wensen. Eventueel kan een assessment helpen om te ontdekken welke baan of welk beroep bij u past. Daarnaast kijken we of er belemmeringen zijn die een succesvolle outplacement in de weg kunnen staan.

2

Fase 2: Arbeidsmarkt oriëntatie

Wanneer het bemiddelingsprofiel duidelijk in kaart is gebracht, dan vindt verkenning van de arbeidsmarkt plaats. We brengen het bemiddelingsprofiel in relatie met de huidige arbeidsmogelijkheden. Welke functie is haalbaar en biedt perspectief? Is er wellicht scholing nodig?

De arbeidsmarktoriëntatie zorgt ervoor dat er juiste keuzes gemaakt worden voor een nieuwe functie en loopbaanrichting.

3

Fase 3: Ontwikkelen sollicitatievaardigheden

Tijdens deze fase bieden wij ondersteuning bij het selecteren van bedrijven en begeleiden we bij het opstellen van het curriculum vitae, sollicitatiebrieven en de wijze van presenteren.

4

Fase 4: Arbeidsmarktbenadering

De re-integratiecoach brengt het zoekprofiel actief onder de aandacht bij diverse werkgevers. We maken hierbij gebruik van het uitgebreide landelijke werkgeversnetwerk van BeauAvis. Daarnaast stellen wij online jobalerts in via onze eigen Job portaal, zodat u altijd actuele vacatures ontvangt.

medewerker-1

Duur traject

Een outplacementtraject is altijd maatwerk. De doorlooptijden zijn daarom ook per situatie verschillend. De duur van een traject varieert van drie tot zes maanden.

Resultaten

  • Wij brengen de kwaliteiten, kennis en vaardigheden duidelijk in kaart;
  • Wij geven een realistische kijk op de arbeidsmarktmogelijkheden;
  • Onze trajecten geven mensen de juiste richting aan hun loopbaan en resulteren vaak tot een passende baan.

Wilt u meer weten over onze outplacement trajecten?

Laat ons u terugbellen.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.