UWV : Werkfit maken

Werkfit maken

'Werkfit maken' is een re-integratietraject voor mensen met een ZW-uitkering of AG-uitkering van UWV. 'Werkfit maken' is erop gericht om mensen met een uitkering van UWV weer geschikt te maken om het werk te hervatten.

Als u door het UWV een traject aangeboden krijgt bij ons, dan kunt u rekenen op persoonlijke één-op-één begeleiding van een vaste re-integratiecoach die bekend is in uw regio.

Binnen het Werkfit-traject gaan we samen aan de slag om uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen en te verbeteren. Ieder traject is maatwerk. Samen met de coach wordt er besproken hoe er invulling gegeven gaat worden aan de onderdelen van het UWV-werkplan.

Wij staan in de starblokken om u verder op weg te helpen!

Meer informatie?

Bel 0162 - 434433

Laat ons u terugbellen

Werkwijze

Tijdens onze Werkfit trajecten doorlopen we verschillende stappen. Om het traject succesvol te laten verlopen, gaan wij als volgt te werk:

1

Intakegesprek

We starten bij ieder traject met een uitgebreid intakegesprek. Hierbij inventariseren wij uw kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden. Daarnaast bekijken we of er belemmeringen zijn in de privésituatie die succesvolle re-integratie in de weg kunnen staan. Uitgangspunt in onze werkwijze is om eventueel bestaande privéproblematiek beheersbaar te maken en het eigen regelvermogen te vergroten.

Wij hebben hiervoor een tweetal specialistische trajecten:

Op basis van de verkregen inzichten stellen we een trajectplan op. Het doel is om u zo snel mogelijk Werkfit te krijgen. Na goedkeuring door het UWV start het traject.

2

Vervolgtraject

Uit welke onderdelen kan het traject ‘Werkfit maken’ bestaan?

  • Het versterken van werknemersvaardigheden zal worden ingezet wanneer u al wat langer uit het arbeidsproces bent. Er wordt gewerkt aan het (weer) opbouwen van een arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn om een goed werknemer en collega te zijn. Hiervoor kunnen we onder andere een vaardigheidstraining inzetten, er kan gekozen worden voor vrijwilligerswerk of een werkervaringsplek.
  • Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit. Hierbij ligt de focus op het verhogen van de fysieke en mentale weerbaarheid. Wanneer u belemmeringen ondervindt gaan we samen op zoek hoe hiermee om te gaan zodat de aandacht gericht kan worden op het vinden van werk.
  • In beeld brengen van arbeidsmarktpositie. Hierbij inventariseren we uw kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden. Dit wordt in relatie tot de eisen van de arbeidsmarkt in kaart gebracht. Eventueel kan een assessment helpen om te ontdekken welke baan of welk beroep passend is en waar de beste kansen liggen.

De gesprekken kunnen plaatsvinden bij u thuis of op één van onze spreekuurlocaties dicht bij u in de buurt.

3

Op naar werk!

Tijdens het traject wordt samen met de re-integratiecoach onderzocht wat nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden. Het doel is dat u aan het einde van het traject geen belemmeringen meer ervaart om aan het werk te gaan.

Leonie

Duur traject

Een Werkfit traject is altijd maatwerk. Hierdoor zijn de doorlooptijden per situatie verschillend. Dit is mede afhankelijk van de soort uitkering die u heeft.

  • Maximale duur AG cliënten; max 18 maanden
  • Maximale duur ZW cliënten; max 6 maanden

Resultaten

  • Eventuele privéproblematiek pakken wij volledig op, zetten de zaken weer op de rit en zorgen dat de situatie hanteerbaar wordt;
  • Wij bieden inzicht en zoeken naar praktische en structurele oplossingen;
  • Wij zorgen ervoor dat de volledige aandacht gericht kan worden op het re-integreren naar werk.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Mochten wij u niet op het telefoonnummer kunnen bereiken, dan sturen wij u een mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.